recept: Erdei rakott rostélyos Franci módra, Kifőzde
Erdei rakott rostélyos Franci módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet marhafelsál,
4 közepes sárgarépa,
4 marék zöld színű zöldbab,
25 dkg laskagomba vagy erdei csiperke,
2,5 dl nyers rizs,
4 szelet ´sliced bacon´ szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
10 dkg vaj, ételízesítő, mustár, bors





A húst kiklopfolom, meghintem ételízesítővel, megkenem mustárral és 1-2 órára a hűtőbe teszem, hadd gondolkodjon kicsit.
A zöldbabot, sárgarépát és laskagombát megtisztítom, megmosom, a babot úgy hagyom, a répát hosszú vékony hasábokra, a gombát vékony szeletekre vágom (csiperkéből, sampionból lehet 3-4 mm is).
A zöldségeket kis fazékban, 3,5 dl forrásban levő ételízesítős vízben vagy húslében egymás után megblansírozom és leszűröm. A babot, répát és a gombát 2-2 percig forralom, ugyanabban a leszűrt lében. A zöldségeket lecsöpögtetem, a blansírozó levet félreteszem.
A hússzeleteket forró vajban hirtelen mindkét oldalán kisütöm és félreteszem. A rizst ezen a vajon kicsit megpárolom, majd felöntöm a zöldség levével, ráteszek két kávéskanál ételízesítőt, és felforralom. Ha felforrt, leveszem a tűzről és félreteszem.
Előveszek egy tűzálló tálat - a legjobb a remoszka vagy (egy órán át hideg vízbe áztatott) cserépedény (római tál, römertopf, pataki tál) -, az alját, oldalát kikenem vajjal, és az alját kibélelem a karikára vágott és lesózott hagymával. Erre ráterítem a rizst, a rizsre a húsokat.
A húsra a gombát teszem, vékonyan megborsozva és ételízesítővel meghintve, a gombára húsonként egy-egy, a sliced baconnal összekötözött (beletekert) sárgarépa- és zöldbabcsomagot, ezt is meghintem ételízesítővel.
Végül meglocsolom 3-4 evőkanál olvasztott vajjal, lefedem a tálat, és kb. 220 fokos, meleg sütőben 40-50 percig sütöm.
Tálaláskor a tányér egyik felére piros-fehér-zöld alakzatba terítem a répát, rizst és a babot, a tányér másik felére a húst és mellé kis kupacba a gombát.
Nemcsak szép, de finom is. Télen savanyú dinnyét, nyáron paradicsomsalátát adok hozzá.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: paradicsomsaláta
 savanyú dinnye

Forrás: Saját szellemi termékem 2004-ből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.04.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:24:03 - 2.52)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez